Известие

Collapse
No announcement yet.

страно...

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

Първоначално публикувано от danchev63 Покажи съобщение
    Колега mian4o вервай ми ако сумата беше цитираната от теб веднага щях да го сменя. Ориентировъчно казаната сума беше по 3+, а това не е оправдано и ако е вярно че се сваля отвън значи още повече не си струва. Чета във форума, че на 136 коньовите е отвън а на 150 коньовите е отвътре, явно е противоречиво мнението от къде се сваля радиаторчето. Аз както съм обозначил съм със втората версия - но дано си прав че е отвън.
    колеги не ползваите добавки че не знаете по мотора вьв ватрешноста му колко малки дупчици има а и радиатора на парното ватре в него има едни серпентини които се задрастват и пак на боклука а и като се наложи ниакакав ремонт на мотора тежко му на маистора аз сам правил веднайж мамата ми се разката водоструика не помага телчета и рачкане два дни но вие си знаете само одлагате проблема и си отваряте нови пак и запушването на каналите може да доведе доста повече проблеми касмет
    автомобил (АЛФА)мотор(honda919) i жена сервитыорка какво друго му триябва на човек ми естествено

Comment

Първоначално публикувано от danchev63 Покажи съобщение
      За радиаторчето незнам от къде се сваля. Знам само, че когато попитах колко ще струва ново и смяна, майстора само изсумтя, след това се почеса дет не го сърбеше и накрая каза - "не ме карай да го правя, трябва да сваля цялото табло и още нещо за да стигна до него, а и ще точа антифриза, абе не се наемам много работа, ама ако си навит непременно да го оправиш .......". Аз държах да знам обаче колко ще излезе такъв ремонт и той изтърси една сума, която няма да споделям - с две думи отказах се от идеята и минах на добавката.
      Ако някой със сигурност знае от къде се сменя и колко приблизително струва да сподели.
      п.с. Става въпрос за гаджето от подписа
      Значи информацията ми е от сервиз,при това фирмен за Фиат, Алфа и Ланча в Пловдив - не съм наясно и не мога да споря.Просто шефът на сервиза каза,че при моята (136 коня) се вади отвън и се източва фреона на климатика, а при другите не било така. Затова ми оферираха цифра 100 кинта работа плюс радиатор и отделно 65 кинта за фреон. Това е.
      ...
      155 1,6 TS 16V `96
      166 2,4 JTD `99
      147 1,9 JTDm 8V `07

Comment

Днес намерих и си взех Holts Radweld и сега се чудя да го сипвам ли или не.
        Та,очаквам мнения
        алфа 166 2.4 JTD 150 к.с. 2002г.

Comment

Първоначално публикувано от wenss Покажи съобщение
          Та,очаквам мнения
          Виж,моето мнение е да не го сипваш.Един колега по-горе беше писал,че е брал ядове.Един френд също имаше ядове с подобен препарат и то произведен и купен от Германия.Вярно запуши му теча,но парно нямаше и се наложи да си купи нов радиатор,а стария можеше да бъде запоен.Така че внимавай да не си отвориш по-голяма беля - сам се замисли - щом запушва теч,а серпентините на парното колко са големи какво може да се случи.
          Алфа...всичко друго е компромис!
          http://www.youtube.com/watch?v=Pb1bhrof2PQ
          Алфа Ромео 166 2.0 T.S. -99 - бившата
          Алфа Ромео 166 2.4 JTD face - 2004 - настояща

Comment

На една кола ми го запоиха (радиаторчето) ,майстора го наду под вода с компресор не пускаше въздух,монтирах го след 2 часа мъки и почти веднага текна пак, налягането в системата е доста високо и запойките не издържат.После си купих ново радиаторче и след нов демонтаж и монтаж си беше ок
            Не всички, които се скитат, са изгубени.

Comment

Икономията е майка на мизерията!
              Last edited by lordliness; d.m.y г., 19:43.
              Не всички, които се скитат, са изгубени.

Comment

Първоначално публикувано от lordliness Покажи съобщение
                На една кола ми го запоиха (радиаторчето) ,майстора го наду под вода с компресор не пускаше въздух,монтирах го след 2 часа мъки и почти веднага текна пак, налягането в системата е доста високо и запойките не издържат.После си купих ново радиаторче и след нов демонтаж и монтаж си беше ок
                не че не даржи на запояване а калаиджиата ти е бил слаб на лада и жигула радиаторите са запоявани фабрично а за алимин има аргон

---------- Post added at 21:18 ---------- Previous post was at 21:11 ----------

Първоначално публикувано от stenli791 Покажи съобщение
                не че не даржи на запояване а калаиджиата ти е бил слаб на лада и жигула радиаторите са запоявани фабрично а за алимин има аргон
                а односно запушването на радиатор и доста други водни магистрали по двг като доиде в сервиза някоя щете снимам та да се порадвате какво сте си спестили като не сте използвали добавка поздрави
                автомобил (АЛФА)мотор(honda919) i жена сервитыорка какво друго му триябва на човек ми естествено

Comment

Първоначално публикувано от wenss Покажи съобщение
                  Та,очаквам мнения
                  Слагай.
                  Alfa Romeo 164 SUPER T. Spark /Base '95/ - gone for parts;
                  Lancia Kappa JTD '98 -

Comment

И запомнете!!!! Радиатора се вади От---Вън!!!!
                    Ако искате аз ще ви го сваля срещу 200лв отвътре
                    sigpicnicola 59 каза:....трее да помислиш по въпроса за засилването,понеже в момента можеш да спреш,и хеопсовата пирамида,ма не си в състояние да засилиш и кучешка колиба.

Comment

Working...
                    X